torsdag 11 december 2014

Fudge på LCHF vis

Fudge går att göra i alla möjliga olika smaker.
 
Ett bra grundrecept är:
2 dl grädde
40-50 gram smör
1 msk sötströ / 2 msk sukrin
Valfri smaksättning
 
Gör såhär:
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda ca 20 minuter, tills det tjocknar. Koka inte. Rör lite då och då.
 Häll upp i en form på ca 10x15 cm, om du inte har en så liten form kan du ta en större form och lägga i aluminiumfolie för att sedan vika upp kanterna så att den bildar en form i önskad storlek.
 Ställ i kylen för att stelna och skär sedan i mindre bitar.
 
Idag gjorde jag en fudge med smak av choklad.
Då hade jag 1 ½ msk kakao och 2 krm vaniljpulver som skamsättning.
 
(Jag hade inte tålamod att låta min stelna, så den blev lite kletig)
 
 
 
Förslag på lite olika smaksättningar:
 
1. Vaniljfudge med mandel
Tillsätt ½ tsk vaniljpulver till grundreceptet. Lägg mandlar i botten av formen. Häll på fudgemassan, samt tryck ner några mandlar till. Ställ i kylen för att stelna.
 
2. Pepparkaksfudge med mandel
Tillsätt 1 msk pepparkakskryddor till grundreceptet. Lägg några mandlar i formen. Häll på fudgemassan och ställ i kylen för att stelna.
 
Lakritsfudge
Tillsätt 1 msk laktritspulver till grundreceptet...
 
Chokladfudge med chili och flingsalt
Tillsätt i krm chiliflakes och 1,5 msk kakao till grundreceptet. Häll fudgeblandningen i formen och strö sedan på flingsalt.
 
Chokladfudge med salta jordnötter
Tillsätt 40 gram mörk choklad, 70 % till grundreceptet och uteslut sukrin. Hacka ½ dl jordnötter och häll ner i den färdiga chokladsmeten. Häll ner i formen och dekorera eventuellt med några hackade nötter.
 
 
Detta inlägg är inspirerat från Baka Sockerfritt och Sockertjocken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar