söndag 21 december 2014

Fröknäcke / LCHF Knäckebröd / Paleo Kex

Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st. Det går lika bra att platta ut all smet på en plåt och bryta knäcket i bitar när det är färdigt.
 
 
Ingredienser:
 
2 dl hela linfrön
1,5 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 msk brödbrydda (går att utesluta)
1,5 tsk salt
1,5 dl vatten
1 ägg
 
Så här gör du:
 
Blanda alla ingredienser och låt svälla en timme.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela smeten i formarna. Tryck ut och jämna till med tex en sked.
Grädda i mitten i ugnen ca 1,5 timme i 125 grader.
 


 


Perfekt att ge bort som en liten gåva på tex Julafton!
 

Detta receptet är inspirerat från ett recept av Madbanditten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar