torsdag 16 maj 2013

Räksallad med dillkräm och ägg

 
Jag blev inspererad av ett recept i Tidningen Allt om LCHF nr 4/2013 och blev sugen på att göra denna sallad!
 
Till salladen behövs (ca 4 port):
500g räkor med skal
4 ägg
2-3 morötter (fungerar med annan grönsak också)
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
1 dl kesella
2 dl cremé fraiche
1 rödlök
1 rejäl bunt färsk dill
120 gram blandad sallad
 
Gör så här:
Skala räkorna och lägg dem åt sidan.
Koka äggen och spola dem i kallt vatten.
Skala morötterna och skär dem i tunna julienner. Lägg dem sen i en skål och häll över olivolja och vinäger. Salta och peppra.
Blanda kesella med cremé fraiche, finhacka rödlök (spsra lite till dekoration) och hacka dill. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp salladsbladen och fördela morotsjuliennerna, räkorna och dillkrämen över salladen. Skala och dela äggen och lägg upp.
Dekorera med lite rödlök och dill.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar