fredag 19 april 2013

Pannacotta Vanilj LCHF


Pannacotta är enkelt, snabbt och gott!

Du behöver:
 3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1/2-1 dl sukrin*
ett kryddmått vaniljpulver (ej vaniljsocker) alt. skrapa ur en vaniljstång

Lägg gelatinbladen i blöt i kallvatten.
Koka upp grädden med vaniljpulvret.
Dra av plattan från värmen och rör i sukrin.
Kläm ur vattnet ur de blöta gelatinbladen och rör ner även dessa tills allt löst sig.
Häll upp i skålar, dra över lite gladpack och ställ att svalna/stelna i kylen minst 2 timmar.

Servera med lite bär på toppen, tex hallon eller jordgubbar. Passionsfrukt fungerar också bra.

_______________________________________________

Om man vill göra det lite mer avancerat kan man göra som jag...
I stället för endast bär på toppen hade jag en hallonsås.
Den gjorde jag genom att värma upp frysta hallon i en kastrull, tillsätt Sukrin Meliss (motsvarar florsocker) efter smak och lite vatten så att det går lättare att sila bort fröna, vilket jag gjorde.
Sedan hällde jag detta på den stelnade pannacottan innan servering.
Toppa eventuellt med ett par hallon och en kvist citronmeliss.
__________________________________________________

Tips. Om du skall göra en större sats kan du räkna med ungefär 1 dl grädde per person. Så detta recept är alltså för ca 5 personer.

_________________________________________________
Näringssammansättning för 1 portion:
Protein: 16 gram
Fett: 198 gram
Kolhydrater: 16 gram
Fibrer 1 gram


*Sukrin är ett sötningmedel som består av sockeralkoholer och innehåller inga kolhydrater. Det utvinns ur frukt och är alltså inte ett artificiellt framställt ämne. Man säger att det inte påverkar blodsockret men det är ett komplicerat område och sanningen är att man inte vet hur det påverkar oss; det finns indikationer åt alla möjliga håll. Sukrin går att beställa på nätet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar