tisdag 16 april 2013

Krämig currykyckling med blomkålsris


4 port
1 stor grillad kyckling
smör eller kokosfett att steka i
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
1 burk kokosmjölk
salt och peppar
ev. sambal oelek (det är starkt)
----------------------------------
1 sort blomkålshuvud alt. fryst 
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger

Ta bort allt kött från kycklingen. Skär eller riv köttet i mindre bitar.
Fräs kycklingen i rikligt med smör eller kokosfett.
Tillsätt kryddorna och kokosmjölken. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar
----------------------------------
Riv blomkålen och koka den ca 1 min.
Häll av vattnet och blanda med olivolja, vinäger, salt och peppar.
Servera med lite sambal oelek


Recepten hittade jag i denna billiga och "braiga" tidning... 
Allt om LCHF - nr 2/2013
...bara 29 kr :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar