söndag 28 oktober 2012

Ica Reklam

Är det så här det ser ut i våra hem nu för tiden? ;)
 


// Jeanette Mattsson @ Jeanettes Viktresa

lördag 27 oktober 2012

LCHF Fudge

När barnen sitter och tuggar på sitt lördagsgodis kan det vara skönt för mig att ha
något nyttigare att tugga på så att jag slipper bli frestad.
Jag testade idag att göra "fudge".



 
2 dl Grädde
50 gram Smör (osaltat)
40 gram mörk choklad
 
Koka upp grädden. Ha i chokladen och smöret. Låt smälta ihop.
Småputtra allting i 25-30 min så att det blir en seg smet.
 
Häll upp i form (ca 1dm x 1dm) som du täckt med plastfolie. Låt stå i kylen över natten.
 
 
 
Jag använde mig av 90% choklad, eftersom jag tänkte, ju mörkare choklad desto mintre onyttigt.
Men jag är inte så förtjust i så mörk choklad så enligt mig smakade den alldeles för mycket kakao.
För att lindra den starka smaken la jag ett par bitar på en fat och tog en klick vispad grädde till, då blev det bättre!
 


// Jeanette Mattsson @ Jeanettes Viktresa
 

LCHF Våfflor

Såhär en Lördagsmorgon så vill man lyxa till det lite och efter ett tags funderande så beslutade jag mig för att göra Våfflor till frukost. Jag hittade lite olika recept på diverse bloggar och gjorde min variant som jag tyckte lät okej. Resultatet blev bra, det smakar nästan som vanliga våfflor, fast inte ett dugg söta såklart. Klart värda att göra igen!
 

 
Recept till 2 st
 
1 msk fiberhusk
0,25 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
1 ägg
salt
25 gram smält smör varav hälften till stekning
 
Blanda smeten och låt stå någon minut för att svälla. Fiberhusken sväller nämligen och för att få till den riktiga smeten så bör den svälla färdigt innan man gräddar våfflorna.



// Jeanette Mattsson @ Jeanettes Viktresa

torsdag 25 oktober 2012

Glass LCHF


 

 
Ibland är jag väldigt sugen på något gott, jag vet inte om detta alternativet är jättebra heller, men jag vill tro att det i alla fall är bättre än att stoppa i sig vanlig glass eller godis eller liknande.
Detta är en glass som jag köpte på Ica Maxi och den var faktist över färväntan!





// Jeanette Mattsson @ Jeanettes Viktresa

tisdag 16 oktober 2012

Frukostförslag: Yoghurt, bär och banan

Till frukost: Ett stort glas med mineralvatten (eftesom jag är ganska trött på vanligt vatten just nu), ett glas med naturell yoghurt och blandade bär från skogen och en banan.
 

 



// Jeanette Mattsson @ Jeanettes Viktresa

måndag 15 oktober 2012

Kyckling i grönpepparsås




Denna rätten har jag sett i olika varianter på ett antal bloggar på senare tid. Jag testade att göra den och den blev snabbt en favorit hos sambon!
 
3-4 port
 
Bena ur en grillad kyckling
 
Koka upp i en kastrull:
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
1/2 msk grönpeppar (krossa den lite lätt)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
 
Lägg köttet i en form. Häll såsen över köttet och låt stå över natten (om man har bråttom fungerar det med ett par timmar också eller direkt om man har jättebråttom).
 
Dagen efter (eller samma dag):
Värm i ugnen på 225 grader ca 20 minuter. känn efter så den blivit varm i mitten och servera sedan med ris eller en god sallad.


// Jeanette Mattsson @ Jeanettes Viktresa

onsdag 10 oktober 2012

Kycklingsallad

Idag blev jag bjuden på mat av min syster.
Hon stekte kyckling och serverade med sallad, tomat, gurka, rostad lök och kebabsås.
 
Såsen gjordes på: 2 dl turkisk yoghurt, en klyfta vitlök, lite majonäs, en skvätt grädde,  cayennepeppar, grillkrydda och en droppe vitvinsvinäger.
 




// Jeanette Mattsson @ Jeanettes Viktresa